Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

1 nap Horvátországban

 

1 nap Horvátországban

2018. július 29.

 

 

Eszéki vár  - Kopácsi Nemzeti Park- Gasztronómiai élmények 

 

Kora reggeli órákban indulunk rövid pihenőkkel Horvátországba. Első utunk Eszékre, az ősi magyar városba vezet, mely a Dráva partján fekszik. Idegenvezetőnkkel bejárjuk gyönyörű óvárosát, a tökéletes állapotban megmaradt barokk várat, melyben megismerjük Eszék 1000 éves magyar történelmét. A város jelképétől, a Szent Péter és Pál templomtól sétálunk a hangulatos parti sétányon és vásárlási lehetőséget kínálunk a háromszintes bevásárlóközpontjában, a Portanovában, melyben olyan boltok vannak amilyenek a környékünkön nincsenek. A vásárlásokat imádó hölgyeknek a Portanova kötelező célpont!
Innen a 30 km-re fekvő Kopácsi rét természetparkba utazunk, de közben megállunk ebédelni. Ezen a vidéken torkollik a Duna a Drávába. Gasztronómiai utazásunk színhelye a Kormorán Étterem lesz, melynek különleges ételei, garantáltan életre szóló gasztronómiai élményt nyújtanak Önöknek.  A csárdában három évszázada készülnek a házi minőségű ételek, saját terményeikből. ABC sajtjukat, boraikat, terményeiket a világ minden tájára szállítják. A nap folyamán borkóstolásra és vásárlásra is nyílik lehetőség.  Innen a Kopácsi rét látogatóközpontjába buszozunk, ahol helyi vezető vár minket, hogy vele kisvonatról, hajóról megismerjük e nagyon különleges és változatos élővilágot. A Kopácsi rét Európa egyik legjelentősebb vizes élőhelye. Eddig 44 halfajt és 285 madárfajt figyeltek meg területén. Egy biztos, ha valaki már járt ezen a gyönyörű természetvédelmi területen, vissza fog térni máskor is. Ha másért nem, azért biztosan, hogy ismét megkóstolja a hely kulináris különlegességének számító csíptetős pontyot, halászlét, vagy a borjúból és szarvasból készült helyi gulyást. Hazaérkezésünk a késő esti órákban várható.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Ellátás: önellátás

Fakultatív ebéd: kb. 12 €

Részvételi díj: 8.900 Ft

Törzsutasoknak,  és előfoglalási kedvezmény 03.31-ig: 1.000 Ft(ár:7.900 Ft)

Belépők, hajó, kisvonat: kb. 100 kuna

Biztosítás: 660 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.28.