Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

A Magas-Tátrában

Kirándulás a Magas-Tátrába

2018. július 22.

 

 

Kirándulásunk a hajnali órákban indul. Rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk a Magas-Tátra felé. A Vág völgyéből hajmeresztő utakon, és fenyves erdőkön keresztül kapaszkodunk fel a festői Ótátrafüredre. A nyaralóhely máig őrzi elegáns arculatát, ma a tátrai turizmus központja, innen indulnak a legfontosabb túra utak a Magas-Tátra különböző részeire. Mi az 1908-ban a Ganz gyár által szolgálatba állított sikló kései utódjának segítségével jutunk fel mintegy 7 perc alatt a Tarajka 1263 méteres tengerszint feletti magasságban lévő kilátó teraszára. Innen könnyű sétával érhetjük el a híres Tarpataki-vízesést. A 20 méter magas zuhatag a Kis-Tarpataki-völgy bejáratánál található, 1330 méter magasan. A vízesésnél megpihenünk, majd a siklóval visszatérünk Ótátrafüredre, ahonnan busszal megyünk tovább.

Következő állomásunk a néhány kilométerre fekvő Tátralomnic. A település fürdő- és üdülőtelepként 1892-ben létesült gróf Bethlen András kezdeményezésére. A fürdő mellett 1895-ben épült fel az első turistaszálló, az ótátrafüredi hotel riválisa, az elegáns Palota Szálló pedig 1905-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Innen indul az a drótkötélpálya (lanovka), amely a 2364 méter magas Lomnici-csúcsra szállítja utasait. A drótkötélpálya különlegessége, hogy Tátralomnictól a csúcsig vezető útján összesen 1722 méteres szintkülönbséget küzd le! Tátralomnicon fakultatív program: megebédelünk és élvezzük a gyógyhely tiszta, páratlan levegőjét (ebéd kb. 12 €) vagy lanovkázunk a Lomnici-csúcsra (28 €).

Tátrai kirándulásunk végeztével a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, érkezés éjjel.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Ellátás: önellátás

Fakultatív ebéd: kb. 12 €

Részvételi díj: 10.900 Ft

Törzsutas és előfoglalási kedvezmény 03.31-ig 5 %

Biztosítás: 660 Ft

Belépők: kb. Tarajka (sikló) 9 €, Lomnici csúcs retúr 28 €

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.31.