Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

/asomlo

A Somló hegy felfedezése

2020. október 24. (szombat)

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjével

 

 

 

 

 

 

 

A Bakony nyugati végénél magasodik a Somló impozáns, magányosan álló, vulkanikus eredetű tanúhegye. A környező síkságból szigetszerűen kiemelkedő, jellegzetes formájú, hajdani tűzhányó szoknyájára magasan felfutnak a gondosan művelt szőlők, felette a bazaltalakzatokkal szegélyezett, fennsíkszerű hegytetőn kilátótorony, a hegy északi letörésén középkori vár érdekes romjai állnak. Dűlői között három régi kápolna bújik meg. Betérünk a Barcza Borházhoz, (Somlóvásárhely ), mely  a hegy déli oldalának egy varázslatos szegletében, a bazaltorgonák tövében található.

A „Kőkonyha Borteraszon”3 féle egyedi kézműves bort kóstolunk és egy finom bográcsos pörkölt elfogyasztása után hazaindulunk.

A túra hossza: 9,7 km

A túra időtartama: 3 óra, nagyobb pihenők nélkül

Szintkülönbség: 380 m fel, ugyanannyi le

A túra jellege:

Könnyű gyalogtúra jól jelzett, kitáblázott turistautakon, ösvényeken, dűlőutakon, néhány meredekebb, de rövid szakasszal. Útközben vízvételi lehetőség a Szent Márton-forrásból és a Sédfő-forrásból, a kilátóban kis büfé üzemel. A várromok szabadon látogathatók

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Részvételi díj: 9.500 Ft.

Törzsutaskedvezmény: 900 Ft

 

Pörkölt: 2.500 Ft                       Bor: 3 féle  2.500 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.10.01.