Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Advent Győr

Adventi angyalok Győrben és Lébényben

2018. december 15. (szombat)

 

 

8 óra körül indulunk autóbuszunkkal Nagykőrösről, Kecskemét/Cegléd felszállási lehetőséggel. Első utunk Győrbe vezet, ahol helyi idegenvezetőnk mutatja be az „Angyalok városát”. GYŐR Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, az adventi díszbe öltözött  belváros szépen felújított épületei között sétálva mi is ízelítőt kapunk a város ünnepi hangulatából: Káptalan-domb (ide jelölte ki I. István király a várispáni székhelyet és püspökséget), Székesegyház (az első püspöki templom, 1030 körül épült).

Autóbuszos és gyalogos sétánk végén egy hangulatos belvárosi étteremben megebédelünk, majd kirándulást teszünk Magyarország egyik legjelentősebb műemlékébe, a több mint 800 éves  Árpád-kori lébényi Szent Jakab templomba.

 

Lébény főterén méltóságteljesen emelkedik ki környezetéből. a XIII. század elején épült román stílusú  egykori bencés apátsági templom és középkori monostor.Szemet gyönyörködtetőek korabeli díszítőmotívumai, míg az építőmesteri tudásnak köszönhetően a templombelső is lenyűgöző. A belépőt óhatatlanul megérinti és elmélyülésre készteti látványa.

Idegenvezetett exkluzív templombejárásunk után visszatérünk Győrbe, melynek  Belvárosa már díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. Közösen megtekintjük a megújult Bencés templomot és a Makovecz kápolnát, majd elvegyülünk a vásári forgatagban: 32 fenyőfa öltözik ünnepi díszbe, a belvárosban 120 faház várja az érdeklődőket. Erre az alkalomra épített Óriáskerékről csodálhatjuk meg a város pompás fényeit… A Széchenyi téren a kézművesek kapnak helyet, a Baross úton a gasztronómiáé lesz a főszerep, a Megyeháza tér a vásári forgatagszínhelye, míg az Arany János utcában népművészeti termékekkel várják a látogatókat..

18.00 órai kezdettel a  Széchenyi téren – mely a középkorban a város főtere, piaca és a központja volt- megcsodáljuk az izgalmas látványosságot nyújtó ünnepi fényjátékot, és a mindannyiunk karácsonyfáját is. Ezután búcsúzunk a pazar fényárban úszó várostól.

 

Garantáljuk, hogy ez a nap  gyógyító szeretetet fog ébreszteni utasaink  szívében! 

 

 

 

Részvételi díj: 8.900 Ft  

Belépők: 2.000 Ft

Ebéd: 2.000 Ft

 

Összesen: 12.900 Ft  autóbuszos utazással, idegenvezetéssel, csoportvezetéssel, ebéddel, belépőkkel

 

 

Utolsó módosítás: 2018.11.19.