Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Advent Mariazell

ADVENT MARIAZELLBEN 


2019. december 8. (VASÁRNAP)

 

 

 

Nemsokára itt az Advent! Ausztria télen is csodálatos, igaz  kicsit hideg van, viszont van nagyon kellemes forralt bor , sült gesztenye,  pezsgő hangulat, színes karácsonyi vásárok sokasága, csendes áhítat. Egy kis csokoládé hozzá biztosan nem rontja el a hangulatot.

 

Reggel 04.00 órai indulás után rövid pihenőkkel utazunk Ausztriába. Varázslatos tájakon keresztül vezet utunk az Alpok hegyvonulatai között fekvő Mariazellbe.

A város Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye, évente közel egymillióan keresik fel. Mariazell legfontosabb műemléke és jelképe a háromtornyú bazilika, amely különleges módon ötvözi a gótika és a barokk jegyeit.  Mindszenthy hercegprímás emlékhelye. A bazilika közelében fakad a Szent Kút, vízének gyógyító erejében évszázadok óta hisznek, a zarándokok gyakran visznek haza is belőle.

A templom előtti hangulatos főtéren áll Ausztria legnagyobb adventi koszorúja. Kis sétával jutunk a Kálvária hegyre - itt tekinthető meg a mechanikus betlehem, melynek érdekessége a 300 darab szépen faragott, mozgó figura. Mariazell mézeskalácssütői, gyertyaöntői és likőrkészítői évszázados hagyományok ápolnak, a mariazelli likőr nem kevesebb, mint 33 gyógynövény harmonikus elegye.

A városnézés után egy likőrüzembe látogatunk, ahol fény derül e helyi termék gyártásának titkaira. Szabadidő alatt elmerülhetünk a bazilika előtti nagyszabású adventi vásári forgatagban, majd lehetőség lesz a híres Pirker mézeskalács manufaktúrába látogatni (kóstolási és vásárlási lehetőségek).

Egy finom ünnepi vacsora elfogyasztása után búcsúzunk a díszes, fényárban pompázó Mariazelltől. Hazaérkezésünk éjszaka kb. 01.00 óra körül várható.

 

Részvételi díj: 15.900 Ft

Biztosítás: 500 Ft

Belépők: kb. 16 € (Arzberger likőrkészítő üzem: 2,00€; Pirker mézeskalács készítő üzem: 6,00 € ebben vagy egy csomag mézeskalács; Bazilika, Kincstár: 6,00 €; Séta a Kálvária hegyre (Betlehem): 2,00 €)

Fakultatív: 1x estebéd kb. 12 €/fő 

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét

 

 

Az utolsó módosítás dátuma: 2019. szeptember 02.