Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Bécs tetején

A Duna-völgyében - Bécs tetején

2020. augusztus 23. (vasárnap)

 

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjvel

 

 

Kreuzenstein vára – Grinzingi borvidék

Ausztria egyik legszebb romantikus várkastélyába, a Duna völgyében, Kreuzenstein várába látogatunk. Ebben a fenséges, tökéletes állapotú erődítménybe egy szakadékon átívelő hídon léphetünk be, és indulhatunk egy hamisítatlan középkori időutazásra. A vár elődje még 1140-ben épült, melyet aztán Wilczek gróf, Ferenc József császár udvari kamarása álmodott újra, akit elsősorban a középkor emlékei, műkincsei érdekeltek.

 

A vár termeiben található bútor, fegyver és páncélzat, valamint a lovagi felszerelések is gyűjtőszenvedélyének tárgyai. Innen Bécs tetejére, vagyis legmagasabb pontjára, (484 m) a Kahlenberg kilátóhoz tartunk, mely a legszebb panoráma élményt nyújtja a fővárosra. Hangulatos, kis, keskeny utcákon haladunk át - exkluzív lakónegyed ez- a leggazdagabb bécsiek laknak itt. Ez a Grinzing, mely egyben a világ legkisebb borvidéke is. A hangulatos városrész tele van szőlőültetvényekkel és élettől lüktető borospincékkel. Megkóstolhatjuk a helyi  borokat és a melléjük kínált ugyancsak ízletes hagyományos ételeket. Hangulattól függően kb. 17 órakor indulunk haza.

 

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét, illetve Budapest 

Részvételi díj: 15.000 Ft

Belépők: Vár 10 Euro, Gyerek (6-16 év) 6 Euro

Grinzing kóstoló: 15 Euro

Biztosítás: 500 Ft

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.03.02.