Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Börzsöny

KIRÁNDULÁS A BÖRZSÖNY SZÍVÉBE – NAGYBÖRZSÖNY

 

2020. július 04. (szombat)

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjével

 


A Börzsöny hazánk egyik legérintetlenebb és legösszefüggőbb hegysége, mely a természetkedvelők igazi paradicsoma. Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

 Kapujába érve az Árpad- kori kerített falú erődtemplomokat, csipkefaragás gyűjteményt látogatjuk, majd   házi lekvárt ízlelünk. Olyan különlegességeket vásárolhatunk itt mint például a fokhagymás - chilis cseresznyelekvár, vagy a marcipános csokis körte. Nagybörzsönyben erdei kisvasútra szállunk és a műemlék pályaszakaszon, néhol tolatva, a  Tolmács-hegyi csúcsfordítón keresztül érkezünk meg Nagyirtáspusztára. Itt elidőzünk kicsit,  majd autóbuszunkkal a völgyben megbúvó világhírű zarándokhelyre, Márianosztrára vesszük az irányt. A kegyhelyet 1352-ben Nagy Lajos királyunk létesítette. A fegyházáról is elhíresült faluban az egyedülálló rabtemetővel és a pálos bazilikával ismerkedünk. Hazaútban megkóstoljuk a Mindszenty József bíboros által megáldott csodatérő forrás vizét, és a világbajnok chili paprika szószok kóstolása után indulunk haza.

Részvételi díj: 8.800 Ft.

Törzsutaskedvezmény: 500 Ft

Ebéd: fakultatív egytálétel kb. 1600 Ft (menü később)

Belépők, vonatjegy:  kb. 2200 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.06.13.