Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Burgenland 1 nap

Egy nap Burgenland szívében

2019. szeptember 14.

 

                                             

Néhány órás utazással érkezünk meg Burgeland szívében található programunkhoz. Napunk legérdekesebb élménye a "Drezina-túra” vagyis a hajtányozáslesz Nekenmarktba és Oberpullendorf (Felsőpulya) között. Birtokba vesszük 2-16 személyes Drezináinkat (hajtányainkat) és a régi vágányszakaszon kerekezve utazunk az élményekben és kulturális látnivalókban gazdag útvonalon. Szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető szántóföldeken és romantikus falvakon át vezet majd utunk.  Menetközben van lehetőség több érdekes látnivalót megnézni, étkezni fagyizni is.

Kismartonbelvárosában is körülnézünk (Eszterházy kastély), és további világörökségeket is megcsodálunk: Sétálunk a Fertő-tó környékének legszebb településén Rusztban, melyet a gólyák és a bor városának tartanak.  Atörténelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa, az itt élő gólyák kelepélésétől mindig hangos. A Fertőtáj részeként világörökségi védettséget élvez. Középkori városfalakkal körbevett belvárosának szinte minden épülete műemlék. Ellátogatunk a Világörökség részét képező szentmargitbányai kőfejtőhöz is mely Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kőbányája, a határ túloldalán lévő magyarországi fertőrákosi kőfejtő ikertestvére. A különleges látványvilágú helyszín Európa legnagyobb szabadtéri színpadának ad otthont, a nyári szezonban hetente többször rendeznek itt operaelőadásokat a nagyszabású díszletek közt.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Részvételi díj: 12.500 Ft

Biztosítás: 500 Ft

Fakultatív estebéd: kb. 12 €

Belépők: kb. Kőfejtő 5 €, Eszterházi kastély 10 €, Hajtányozés 16 € - részvételi szándékot jelentkeztéskor kérjük jelezni!

Törzsutas kedvezmény: 1.500 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.31.