Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Dél-Lengyelország, Lemberg

Dél-Lengyelország - Lemberg    

2018. augusztus 31.- szeptember 2. (3 nap/2 éj)

Molnár Attilával, az év idegenvezetőjével

 

 

1. nap: Lengyelország- Lancut várkastély

Elutazás Kecskemétről-Nagykőrösről a kora hajnali órákban Dél-Lengyelországba. Már a Kassa-Eperjes-Lancut útvonal is számos változatos látnivalót kínál. A Podkarpackije régió hegyei között érkezünk meg Lancut  városába, a világhírű Potocki kastély megtekintésére.  A dúsgaz­dag Potocki csa­lád egy­kori rezi­den­ciá­jának pompá­san beren­de­zett termei szám­ta­lan műkin­cset rejtenek. A közel száz teremből álló épület együttes a lengyel barokk építészet és nem különben a bútorművészet kiemelkedő remekének számít. Külön érdekessége a több száz lovas kocsiból, hintókból álló gyűjteménye és a ma is működő botanikus kertje a vízi állatok bemutatójával együtt. Parkja és képzőművészeti festmény és szobor gyűjteménye pedig az UNESCO kiemelt védett muzeális egységének számít. Több órás látogatásunk igen nagy esztétikai élményt jelent.

 

2. nap: Lemberg (Galícia fővárosa)

Lemberg mindenkit elvarázsol. Kelet-Európa igazi gyöngyszeme.

Az egész napot városnézéssel töltjük. A városban számos történelmi, építészeti és kulturális műemlék található.Az óváros központja a (Ploscsa rinok), ez a régi piactér, mely az UNESCO világörökség része. A tér közepén áll a klasszicista stílusban épült városháza, amely tornyából gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra. A teret körülölelő reneszánsz épületek, a 200 méteres körzetben több, mint 10 templom, Boim György temetkezési kápolnája, Anczewski palota, Licsakivszkij temető. A gyönyörű Óvárost elhagyva, de még mindig a belvárosban maradva, az osztrák uralom legszebb épületeit látogatjuk meg Proszpekt Szvobodi városrészben. A egyetem előtt tisztelgünk Bólyai János – az egyik legnagyobb magyar matematikus emléktáblájánál, mely jelzi, hogy itt töltött el két évet, a császári hadsereg katonájaként. Városnézés közben ebédelünk, csokit kóstolunk, finom kávét iszunk és sörözünk lenyűgöző főtéren. Érdemes betérni egy grúz étterembe, amelyből többet is lehet találni a városban, valamint érdemes felfedezni a kis örmény boltokat is.
 

 

3. nap: Przemysl - hazautazás

Bőséges reggelink elfogyasztása után vásárlási lehetőség, majd hazautazás. Útközben tisztelgünk a Przemyśl erődnél az első világháború 100. évfordulója, és sok magyar katona emléke előtt. Az Erőd egyike Európa három legnagyobb erődjének.Estefelé megvacsorázunk, mert késő éjszaka érünk haza. 

 

A kiránduláshoz útlevél szükséges!

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Szállás: *** szállodában, Lembergben, 2 ágyas tusoló/ WC-s szobában.

Ellátás: reggeli

Fakultatív vacsora (2): 8.000 Ft

Részvételi díj: 39.900 Ft

Törzsutas és előfoglalási ár: 35.900 Ft

Belépők: kb. 30 € 

Biztosítás:1.700 Ft

Egyágyas felár: 10.600 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.02.01.