Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Felvidéki barlangok

Felvidéki csodabarlangok

2018. augusztus 26. (vasárnap)

Molnár Attilával, az év idegenvezetőjével

 

 

Kora reggel a Bükk peremén utazva jutunk el a Gombaszögi-barlanghoz, amely a Szlovák-karsztvidék barlangjaival együtt a Világörökség része! Különlegessége a vékony szalma cseppkövek, de megcsodálhatjuk a függőcsepkövek, cseppkőoszlopok világát is.  Továbbutazva a kultúrának is adózva, látogatást teszünk a csetneki evangélikus templomban. A templom a XIV–XV. században épült. Gótikus mennyezete hálóboltozatos, a belső falakon található freskók itáliai művészek korabeli munkái. Itt található Szlovákia legöregebb orgonája is, amely 1492-ben készült.

Továbbutazunk Martonházára, az Ochtinai aragonitbarlanghoz. Világszerte összesen három ehhez hasonló természeti különlegesség látogatható: Argentínában, Venezuelában és itt, Szlovákiában. Nem cseppköveket látunk a barlangban, hanem a falakat – a gravitáció törvényeit figyelmen kívül hagyva – különleges alakzatok borítják: rózsák, spirálok, fűcsomók stb.: mintha 3 dimenziós jégvirágok vagy megkövesedett krumplicsírák lennének! 1954-ben fedezték fel ezt a világörökségi ékességet, mely máig egyedülálló látványosság Európában.

Innen Rozsnyóra utazunk, ahol kis városnézés tartunk, mely közben egy szervezett estebéd elfogyasztására nyílik lehetőség. Hazaérkezésünk kb. 21.00 óra körül várható.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Ellátás: önellátás

Fakultatív estebéd: kb. 10 €

Részvételi díj: 8.900 Ft

Belépők: kb. 11 €, nyugdíjas 9 €, gyerek 6 €

Biztosítás: 660 Ft

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.28.