Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Forgách-k./Divényi vár

Forgách-kastély, Divényi vár

2019. augusztus 24.

 

 

Egynapos busztúránkon megismerkedünk a 13. századi Divényi vár  és várkastély titkaival,  látjuk a  ruzsinai víztározót, ismerkedünk Losonc rejtett titkaival (Vigadó, Városháza). Madách Imrére emlékezünk a szépenfelújítottalsósztregovai Madách-kastélynál. Programunk legkülönlegesebb színfoltja Gács nevezetessége, Forgách kastély, Nógrád egyik legszebb ékessége. Szépsége az 1884-től a Gácson tevékenykedő gyógyszerészt Kosztka Tivadart, - azaz Csontváryt - is megihlette, aki gyakorta tartózkodott a kastély alatti parkban és egy festményén meg is örökítette azt.  Szinte hihetetlen, hogy ebben a kis városban egy ilyen csodapalota várja a látogatót. Ahogy felsétáltunk a dombtetőre, ahol a kastély áll,- mely szálloda és étteremként működik- elénk tárul a pompás épület, előtte szépen kialakított parkkal, szökőkúttal.

A kastély szépsége minden képzeletet felülmúl. Egy hercegnőnek érzi magát benne az ember. Az üvegtetővel  befedett udvaron alakították ki a szálló éttermét, ahol vacsorázni fogunk. Mesésen terített asztalok, halk zene fogad minket. Lehet, hogy viccesen hangzik, de még a toalettbe belépve is káprázik az ember szeme, olyan pompás és tiszta minden! Aki nem kér vacsorát, az időzhet az étteremből nyíló, szintén reprezentatív Arcadia kávézóban. Utunkat Gácsról Fülek történelmi várának érintésével zárjuk.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj: 7.900 Ft

Belépők: kb. 10 €

Fakultatív estebéd: kb. 15 €

Törzsutas kedvezmény: 500 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.31.