Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Hallstatt - Dachstein

 

 

Hallstatt – Dachstein Gleccser

2018. augusztus 4.

 

 

Éjfél után indulunk, mert érdemes a kora reggeli órákban érkezni a városkába, hogy kedvünkre nézelődhessünk. Programunk során Ausztria egyik legszebb tájegységét, a salzkammerguti tóvidéket és a 3000 méteres Dachstein lélegzetelállító üvegkilátóját fedezzük fel. Első állomásunk a 6000 éves, UNESCO által is védett világörökségi falu, Hallstatt lesz. Ez az alig 900 lelkes kis település egy tündéri szépségű gleccsertó partján fekszik, közel 3000 méter magas hegyek ölelésében. A falusiak házaikat, templomaikat, de még az utcákat is meredeken egymás fölé, lépcsőzetesen emelték a hegyoldalban, ezzel meseszerű képet kölcsönözve a kis településnek. Mivel a legszebb látványt a tó felől nyújtja a panoráma kedvéért először mi is hajóra szállunk, majd ezt követően gyalogszerrel fedezzük fel a főbb látnivalókat: főtér, Simonyi Frigyes emlékhelye, katolikus templom, csontkápolna.

Déltájban tovább állunk autóbuszunkkal az 1.700 méteren fekvő kabinos felvonóhoz, mely a 3000 méteren levő Dachstein gleccserhez visz fel minket. Közvetlen a Dachstein gleccser felvonó hegyállomásánál található a Dachstein Skywalk, az "Alpok balkonjaként" emlegetett kilátó, amely lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre. Különlegessége az üveg alj, ahonnan biztonságosan pillanthatunk a lábunk alatt a szédítő mélybe. Látogatást tehetünk a világhírű Jégpalotába, mely a gleccser legbelsejét tárja fel az érdeklődők számára. A gleccser belsejébe tett körút alkalmával megtekinthetjük a Tróntermet, a Kristálytemplomot vagy a Kék szalont, ezen kívül további különleges jégfigurák is megtalálhatóak itt. A palota termei után lehet eljutni Ausztria legmagasabb hídjára, egy 100 méter hosszú függőhídra. A hídról lélegzetelállító látvány nyílik a sziklákra. Akik pedig igazán merészek vagy kíváncsiak, azok tovább mehetnek a „semmibe vezető lépcsőn”! Egy üvegplatformra jutunk, amelyen utasainknak olyan érzésük lehet, mintha a sziklák felett lebegnének, miközben a Dachstein gleccser nyújt csodálatos hátteret. Búcsút intünk Ausztriának és innen hazaindulunk. (Igény esetén megállunk vacsorázni egy hangulatos étteremben). Hazaérkezésünk éjfél körül várható.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Ellátás: önellátás

Fakultatív vacsora: 12 € 

Bevezető ár: 15.000 Ft

Biztosítás: 1.130 Ft

Belépők, hajó: kb. 12 €

Gleccserprogram (fakultatív): kb. 50 € - jelentkezéskor kérjük jelezni az igényt!

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.28.