Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Helló Prága

Helló Prága

2018. október 27-28.

 

 

1. nap:

Kora hajnali órákban indulunk prágai utunkra. A Pozsony-Brno útvonalon haladva a déli órákban érünk a cseh fővárosba. Érkezéskor elfoglaljuk szálláshelyünket és egy kis felfrissülést követően a belvárosba indulunk. Gyalogos városnézés keretén belül ismerkedünk meg Prága történelmi óvárosával, amely teljes egészében UNESCO Világörökség részét képezi. Jókai Mór szerint „egyetlen nagyszabású múzeum”. Látogatásunkat az Óváros látnivalóival kezdjük: Vencel tér, Lőportorony, Tyn templom,óvárosi városháza. Megtekintjük az Orloj óra játékát is. Szabadidő, majd vacsora (fakultatív) egy hagyományos prágai sörözőben.

 

2. nap:

Reggeli után folytatjuk prágai kalandozásunkat. Gyalogos sétánk során a Moldva folyó túlpartján magasodó vár, a Hradzsin látnivalóit fedezzük fel. Megtekintjük a 900 évig készült gyönyörű gótikus Szent Vitus székesegyházat, benne többek között Nepomuki Szent János ezüst síremlékét a lenyűgöző rózsaablakkal, és a Szent Vencel kápolnát. A székesegyház mellett látható Sárkányölő Szent György 1373-ban készült szobrának másolata, amelyet magyar mesterek készítettek Kolozsváron. A vár legrégibb része a 13. századi Szent György bazilika és az Aranyművesek utcácskája. A hangulatos várlépcsőn érjük el a váralját, a történelmi „Kisoldal” városrészt, ahol paloták sora húzódik (Schwarzenberg, Salm, Sternberk), melyek hangulatos kertjeibe érdemes bekukkantani! A közös séta végén érjük el a város szimbólumaként is ismert Károly hidat.  Szabadidő, vásárlási lehetőség. Estefelé indulunk haza. Érkezésünk éjfél körül várható.

 

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Szállás: *** hotel 2 ágya szobáiban           

Ellátás: svédasztalos reggeli

Fakultatív vacsora: kb. 330 CZK

Részvételi díj: 26.900 Ft

Belépők: kb. 350 CZK

Biztosítás: 1.130 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.02.01.