Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Ipolytarnóc

Világörökségünk Ipolytarnóc

2019. augusztus 04. (vasárnap)

 

Ipolytarnóc-ra, hazánk egyik legérdekesebb és Európa szerte egyik legértékesebb természetvédelmi területéreutazunk.(UNESCO Világörökség) E „palóc Pompeji” mintegy 20 millió évvel ezelőtt élt élőlények maradványait őrzi különösen nagy gazdagságban. A színvonalas bemutatóhelyen szakképzett vezetők segítségével teszünk izgalmas geológiai kirándulást egy ősvilági környezetbe.

Először helyi idegenvezetőnk 1 órás szakvezetéssel mutatja be a világ harmadik leggazdagabb lábnyomos lelőhelyét. A túra végi nagycsarnokban a feltárások fölé vetített háromdimenziós filmmel zárul a bemutatás. Majd felsétálunk a főépületbe, a mozgószékes, négydimenziós moziba, ahol 10 perces látványos filmet vetítenek e különleges időutazásról.(fakultatív)

Innen átugrunk Rákosmúlyadra, hogy megcsodáljuk a magyar építészet ékkövét (tervezte Medgyaszay István) a vasbetonból készült nyolcszögletű Sz.Erzsébet templomot. .A Páris-patak völgye felé vesszük az irányt, hogy meredek falakkal övezett szurdokvölgyében láthassuk a világviszonylatban is kuriózumnak számító fatörzsbarlangjait. Különleges látványa miatt a palóc Grand Canyonnak is szokás nevezni!

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj: 8. 500 Ft

Fakultatív ebéd:kb. 10 €

Belépők:kb. 4D mozi 1.000 Ft, Geológiai túrajegy 1.500 Ft/ 900 Ft

Törzsutas kedvezmény:600 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.30.