Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Kastélykertek Ausztriában

Kastélykertek Ausztriában

Laxenburg kastély és a badeni rózsakertek

2018. június 2., augusztus 11.

Molnár  Attilával az év idegenvezetőjével!

 

 

 

Indulás a hajnali órákban Nagykőrösről-Kecskemétről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Délelőtt érkezünk a Bécsi-erdő legszebb látnivalóihoz. A délelőttöt a Laxenburgi Kastély és parkjának felkeresésével töltjük. A Laxenburgi Kastély az egyik legimpozánsabb Európában, Bécstől délre 15 km-re található. "Lachsendorf" település történelmi jelentősége a XIII. századba nyúlik vissza. III. Albrecht herceg már 1388-ban Laxenburgot községi rangra emelte, ebben az időben a császári család kedvelt tavaszi és nyári rezidenciája lett. Laxenburg szíve természetesen a Kastélypark, mely a XVIII.-XIX. századi kertépítő-művészet egyik legszebb példája. Sissi és Ferenc József itt töltötték a mézesheteiket, valamint itt született meg fiuk Rudolf főherceg. Sissi igazán kedvelte a kastélyparkot, ahová gyakran kilovagolt Schönbrunnból. A kastély berendezése páratlan gazdagságáról híres.

Délután a császári fürdővárosban, Badenben folytatjuk kirándulásunkat.  A híres fürdőváros a jó borok, a termálvíz és a kultúra hazája. Sok park, kávézó, szórakozóhely, valamint Európa legnagyobb kaszinója is itt található. A római kori termálvíz meghatározza a város jellegét, bár Badent kár lenne pusztán fürdővárosként számon tartani, ugyanis a Biedermeier időszak alatt itt volt a császár nyári rezidenciája, amely sok művészt vonzott a városba, akik sokat segítettek a város kulturális életének fellendítésében. Baden másik érdekessége a Doblhoffpark, amely több, mint 30.000 rózsatőnek  otthona. A Rosarium területén 600 féle különböző rózsafajta található. A rózsák folyamatosan nyílnak júniustól októberig. Csodaszép, amikor ennyi rózsa virágba borul. Itt ér véget a szemet és orrot gyönyörködtető programunk.
Ft

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Ellátás: önellátás

Fakultatív ebéd: kb. 12 Euro

Részvételi díj: 11.900,- Ft

Törzsutas és előfoglalási kedvezmény 03.31-ig: 5%

Belépők: valamint a fülhallgató ára kb. 15,- €

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.31.