Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Mohácsi busójárás

MOHÁCSI BUSÓJÁRÁS

2020. február 23. (Farsangvasárnap)

 

 

A Busójárás legfőbb látványossága a farsangvasárnap, amikor közel 1.000 birkabundás busó vonul végig szekereken, kocsikon és gyalog a városon. Mikor besötétedik, meggyújtják a tér közepén elhelyezett, hatalmas máglyát, hogy annak magasra felcsapó lángjai elégessék a telet jelképező koporsót…

Késő reggel indulunk Nagykőrösről – Kecskemétről idegenvezetővel Mohácsra. Déli órákban érkezünk Újmohácsra, a busók Duna parti gyülekezőhelyére. Szabad farsangolásba kezdve, pálinkakínálással, farsangi fánkozás. Táncolva, bolondozva, a busókkal együtt kelünk át a folyón. Elkísérjük Őket a főtérre majd a Duna-partra, ahol a telet szimbolizáló koporsót vízre bocsátják.  Elmegyünk a busómaszkok leghíresebb készítőjéhez - Englert Antal mesterhez, aki műhelyében fogad minket. A busó maszkokat fel is  próbálhatjuk, vagy meg is  vásárolhatjuk

14 órakor kezdődik a Kóló téren a felvonulás. Mohács belvárosában elvegyülünk a farsangi hangulatban a kolompoló busók között. Napközben betérhetünk a Busó-udvarba, ahol egy múzeumot rendeztek. Ez is egy gyülekezési helye a busóknak. Majd visszatérünk a mulatozó tömeggel a Széchenyi térre és megtekintjük 17:00-kor a máglyagyújtást és a busók körtáncát.

Buszunk 18:30-kor indul vissza Nagykőrösre, érkezés kb. 22.00 órakor.

 

                                       

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét

Részvételi díj: 8.900 Ft

Előfoglalási kedvezmény január 17-ig: 1.000 Ft

Várható egyéb költség: kb. 2.000 Ft/fő (kompjegyek, busóműhely)

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.01.11..