Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Nádasdy, Festetics kastély

Megújult kastélyaink

A Nádasdy és Festetics kastélyok    

2020. október 03.

 

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjével

 

 

Csodás kirándulásunk egyik állomása a frissen megújult rejtett kincsünk, a dégi Festetics-kastély.  A kastély azon túl, hogy Pollack Mihály egyik kiemelkedő munkája, a XIX. század eleji hazai szabadkőművesség titkos fellegvára és levéltárának őrzője is. Építtetője, Festetics Antal császári és királyi kamarás maga is a titkos eszme híve és támogatója volt. A pompásan felújított kastélytermek után páratlan szépségű  parkjában botanikai értékek között sétálunk, megcsodáljuk  mesés tórendszerét, melyen látványos  gyalogoshidak vezetnek át. 

Tudták, hogy a világbajnok chili Seregélyesen terem? Ennek járunk utána következő állomásunkon egy fiatal pár Chili Farmján. A látványos, termő bokrok mellett, aranyérmes termékekből vásárolhatunk. Ebédünk elfogyasztása után (fakultatív) Nádasdladányba buszozunk. A megújítás során a Nádasdladányi kastély építtetőinek, a Nádasdy Ferenc Zichy Ilona házaspárnak legendás szerelmét állították középpontba. Az országban egyedülálló módon megőrzött „Ősök csarnoka” festményein látható családtagok virtuálisan mesélik el történetüket a látogatóknak. Az enteriőröket úgy rendezték be, mintha vendégségben járnánk a grófi családnál. Átérezzük a főúri mindennapokat, a szalon etikettet, a lakás és öltözködési kultúrát. Hazaérkezésünk 21.00 óra körül várható.

 

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét, illetve Budapest 

Részvételi díj: 8.800 Ft

Belépők: kidolgozás alatt

Ebéd: kb. 2.000 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.03.02.