Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Plitvicei-tavak

Plitvicei-tavak

2018.szeptember 22-23.

 

 

1. nap: Trakostyán–vára és Slunj

A hajnali órákban indulunk el, hogy rövid pihenőkkel a délelőtti órákban érjük el a letenyei határt. A határátlépés után a történelmi Muraköz tájain haladunk tovább, majd megállunk a vadregényes Trakostyán várkastélyánál.

A 13. században épült vár kezdetben a neves délvidéki Cillei famíliáé volt, de lakott benne Hunyadi Mátyás királyunk is, akinek halála után a Draskovich család szerezte meg és birtokolta egészen 1944-ig. Ők a romantika jegyében átalakították át a várat és díszes parkot emeltek köré. A kastély a II. világháborút komolyabb károsodás nélkül átvészelte, így a Délvidéken ez őrizte meg a legjobban a főnemesi birtok szellemét. Berendezése figyelemre méltó: vadászterem, vitézterem, zeneszalon és egyedülálló fegyvergyűjtemény ragadja meg a látogató figyelmét. A kastély bútorzata is eredeti 19. századi. A kastély kertje az egyik legszebben kialakított és gondozott park együttes, amelynek romantikus hangulata és a környékre nyíló szép kilátás mindenkit lenyűgöz.

Innen tovább folytatjuk utazásunkata vízesésekre épült Slunj festői kisvárosába. A  Plitvicei tavak előszobájának nevezik ezt a kis várost, ahol több száz éves malmok emelkednek a vízzuhatagok fölött, páratlan élményt nyújtva látogatóiknak. Vacsorára érkezünk szállásunkra, a Babić Panzióba.

 

2. nap: Plitvice Nemzeti Park

A reggeli elfogyasztása után kirándulást teszünk az UNESCO Világörökség részét képező Plitvicei-tavakhoz. Horvátország legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A 200 km²-es terület teljes egészében Nemzeti Park, amelynek fő látványossága a 16 nagyobb és 2 kisebb, lépcsőzetesen elhelyezkedő, amelyet 92 vízesés köt össze.

A tórendszer bejárása gyalogosan, elektromos kisvonattal és hajóval (illetve mindezek kombinálásával) lehetséges. A közlekedést a tavak körül gondosan kiépített fapallók, biztonságos járófelület és a tájékozódást elősegítő táblák teszik komfortossá. A tórendszer és a vízesések megtekintése csoportkísérőnk és térkép segítségével, önállóan zajlik. Mindenki a saját tempójában használhatja ki a rendelkezésre álló időt (kb. 5-6 óra)! A Nemzeti Park területét elhagyva szuvenír boltok is rendelkezésre állnak. Késő délután indulunk haza. Érkezésünk éjfél körül várható.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Szállás: 2 ágyas tusolós/wc-s szobákban

Ellátás: reggeli

Fakultatív vacsora: 12 Euro

Részvételi díj: 25.900 Ft

Biztosítás: 1.130 Ft

Belépők: 220 HRK/fő 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.30.