Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Schneeberg 2020

Schneeberg-Ausztria

2020. augusztus 01.

 

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjével

 

 

A varázshegyek álomvilága: a Schneeberg

Kora hajnali indulást követően kb. 11.00 órakor érkezünk az ausztriai  Puchbergbe, a Schneeberg-hegy lábánál fekvő kedves kis településre. Itt szállunk fel az elektromos meghajtású „Szalamandra” vonatra, amely 10 kilométert megtéve, a felhők felé, a Schneeberg magashegyvidéki régióiba repít. Ez a hegy a Bécsi-Alpok koronázatlan királynője.  A friss mezők, az illatozó tűlevelű erdők és a csodálatos hegyi világ elbűvölő panorámája mellett haladhatunk el kényelmes tempóban az utazás során. Amikor az 1800 m-es tengerszint feletti magasságban, Ausztria legmagasabban fekvő pályaudvarán kiszállunk a vonatból, az érintetlen természet, kijelölt hegyi ösvények és egy isteni látvány vár ránk.

Kényelmes sétaúton megkerüljük a Waxriegelt. A kör alakú panoráma útról kilátás nyílik a magyar alföldre, Szlovákiára, a Raxra, illetve a Bucklige Welt-től egészen Steiermarkig lát el a szem. A látogatók számára számos pihenő pad áll rendelkezésre, ahonnan alkalom nyílik a schneebergi alpesi állatvilág megfigyelésére, valamint a csend világában való feltöltődésre.

Aki szeretné meghódítani a Schneeberg 2075 m magas csúcsát is, annak kiépített, jelzett hegyi turista ösvényen van lehetősége eljutni a csúcsot jelző kereszthez. A célnál szintén gyönyörű panoráma a jutalom.Délután szintén a fogaskerekű vasúttal jutunk le - nem egész egy óra alatt - az alsó állomáshoz egy elbűvölő tavacska mellé. Fakultatív estebédet szervezünk ide (kb. 15 Euro). Majd autóbuszunkkal a közeli Losenheim településre indulunk, ahol vár minket a Sebastian-vízesés. Patakparton, majd az erdőben sétálva érjük el a zuhatagot, melytől a kötelező fotók elkésztése után indulunk vissza.

 

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét, illetve Budapest 

Részvételi díj: 16.000 Ft

Törzsutas:

Fogaskerekű: Felnőtt 38 Euro, Gyerek 19 Euro, Nyugdíjas 36 Euro

Fakultatív estebéd: kb. 15 Euro

Biztosítás: 500 Ft

 

Törzsutas és előfoglalási kedvezmény 2020.03.31-ig: 700 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.03.02.