Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Selmec patak

Történelmi kincsek a Selmec-patak völgyében

2019. június 01.

 

 

Ezen a napon a Selmeci-hegység csúcsai övezte völgyben a Szentantali Koháry-Coburg barokk kastélyt látogatjuk, mely teljes épségben vészelte át az évszázadok viharait. Gazdagon díszített termeiben exkluzív bútorkiállítást, antik műkincseket,Mária Terézia lányának különleges szépségű aranybútorait, trófeakiállítást csodaszép freskókkal díszített barokk kápolnát láthatunk, melyek egy része eredetileg is a kastélyhoz tartozott.

A sok-sok épségben megmaradt középkori tárgy megtekintése felér egy történelem órával. Az épület helyén egykor középkori vár állt, erre építkezett 1744-ben gróf Koháry András. Érdekessége, hogy a naptári évre utaló szimbólumokat használtak a tervezésben, a 365 ablak mellett 52 terem, 12 kémény, 7 árkád, négy bejárat lett kialakítva.Gazdag lakói közül itt élt egészen 1945-ig a bolgár cár is.

 

A kastély mögötti nagy kiterjedésű angolpark romantikus sétákra hívogat; gyönyörű kútját kőpadok veszik körül, mesterségesen létrehozott barlang, vízesés, tavacska, fahíd és pavilon is található benne. Bekukkantunk a gazdag bányavárosok legszebbikébe:, Selmecbányára, (5km)melynekbelvárosa az UNESCO világörökségnek része. (belváros, ezüstbánya megtekintése.) Ebédelés lehetősége.

 

Hazaútbanbetérünk a Sacher-torta megálmodójának (Franz Sacher az Eszterházy család cukrásza) városába, Zselizre. ahol sok érdekességet tudhatunk meg Polka Pál múzeumigazgatótól, miközben megkóstoljuk az eredeti recept alapján készült Sacher tortát.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Fakultatív ebéd: kb. 10 € 

Részvételi díj: 7.900 Ft

Belépők: kb. 20 €

Törzsutas kedvezmény: 500 Ft

 

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat! 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2019.01.30.