Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Sirok 2020

Siroki sziklavár

2020. május 24. (vasárnap)

 

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjével

 

 

Először a felüdítő Gyógyvizek Völgyébe vesszük az irányt, melyet a Laskó-patak völgyében található Egerszalók, Demjén, Egerszólát települések ölelnek körbe. Fő nevezetesség az Egerszalókon látható, a föld mélyéből feltörő hévízforrás sókiválása holdbéli tájat varázsolt a felszínre. Továbbutazunk autóbuszunkkal a Siroki várhoz. Körsétát teszünk a vadregényes sziklavár felső szintjén, ahonnan csodás kilátás nyílik minden égtáj felé. A vár különlegessége, hogy nem csak a sziklatömb tetejére, hanem annak belsejébe is építették. Az alsó várban található látogatóközpontban török dallamokra öltözhetünk be deli török vitéznek. Recsken az Emlék Parkban a kényszer munkatábor áldozataira emlékezünk, majd gyógyulunk a Mátraderecskei mofettában! (10 perces próbakezelésre nyílik lehetőség!) Hazaútban bekukkantunk Mátraszentimre egyedülálló turisztikai attrakciójához. A „Kristálybarlang a ház alatt” kiállítás őseink ásvány amulettjei korhű fegyverzettel és viselettel, kőzetekből kifejthető ősmaradványok, aranymosás, kristály-amulettkészítés várnak ránk a Mátra Ásványház Múzeumban.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Részvételi díj: 8.900 Ft

Belépő: Mofetta 1.800 Ft, Vár - felnőtt 1.300 Ft, nyugdíjas 800 Ft, Ásványház 500 Ft

Fakultatív ebéd: kb. 2.000 Ft

 

Törzsutas és előfoglalási kedvezmény 2020.03.31-ig: 900 Ft

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Az utolsó módosítás dátuma: 2020.01.25.