Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Szigetről - szigetre

 

 

Szigetről - szigetre

Sétahajózás a Kis-Dunán középkori látnivalókkal

2018. június 9.

 

Ez a nap egy romantikus élményt tartogat utasaink számára.

Kellemes reggeli időpontban indulunk Ráckevére a Csepel- sziget legszebb városába, Nagykőrösről, Kecskemétről. A várost kettészelő Kis-Duna festői szépségűvé varázsolja a települést, melynek környezete egyedülálló Magyarországon. Szigetek, öblök, lagúnák teszik izgalmassá a vízi életét, melyet mi is közelről meg fogunk tapasztalni.  Helyi vezető kalauzol minket az idilli város nevezetességei között. Láthatjuk igazi kincsüket: Magyarország egyetlengótikus szerb ortodox templomát, melynek belső falfelületét bizánci hangulatú freskók borítják. Gondtalanul sétálunk a Duna partján, melynek hullámain ringatózik hazánk egyetlen működő hajómalma.  A település belvárosának kellős közepén, a Duna-korzón lelünk rá a piacra, ahol máris választhatunk a sokféle finomságból, melyeket helyben el is fogyaszthatunk.

Felmegyünk a 40 méter magas Tűztorony-kilátóba, ahonnan pazar körpanoráma tárul elénk. A hajdani Fekete Sas Vendéglő oldalfalán Arany János: Népdal című verse látható. 

Ezután vízre szállunk: a bátrabbak kenuval, a kevésbé vállalkozó kedvűek pedig sétahajóval járhatják be a szinte mozdulatlan Kis-Duna lagúnáit, sejtelmes vízi világát. Páratlan látvány távolból a tornyok városára pillantani. Elhaladunk a Ráckeve legimpozánsabb épülete a barokk Savoyai-kastély mellett, melyet 1702-ben kezdtek el építeni Johann Lucas Hildebrandt építész tervei alapján. A kastély a világi barokk építészet első hazai emléke. Jelenleg nem látogatható.

Innen buszunkkal egy élő középkori faluba utazunk, ahol egy Szent István-kori falut elevenítettek meg. A középkori várispánság célja, hogy hiteles és szórakoztató formában mutassa be a kora Árpád-kor tárgyi és szellemi hagyatékát, az akkori magyarságot és a korabeli Európát alkotó népeket.

A 12 hektárnyi területen „a Várispánság népe” korhű eszközökkel és viseletben végzi mindennapi tevékenységét, a kézművességtől, az állattartáson, a növénytermesztésen és a halászaton át, a fegyveres harc gyakorlásáig. A programokba és a park életébe minden látogató aktívan bekapcsolódhat. Sőt!

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Ellátás: önellátás

Főétkezés: fakultatív kb. 2000 Ft

Részvételi díj: 6.500 Ft   

Törzsutas és előfoglalási kedvezmény 03.31-ig: 600 Ft

Belépők: 3.500 Ft + hajójegy

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.31.