Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Szőregi Rózsaünnep

 

Szőregi Rózsaünnep

2018. június 23.

 


Autóbuszos utunk a szőregi rózsaföldekre, egy hangulatos magánkertbe, látványos felvonulásra és a híres szegedi Virágcukrászdába vezet.

Megismerkedünk a hazai rózsatermesztés fellegvárával, elutazunk Deszk-re az Agri Rose Kft Látogatóközpontjába ahol filmvetítés a rózsatermesztésről, valamint a mintapark megtekintése lesz a programunk. A teljes pompájában virágzó rózsaföldek között érkezünk Újszentivánra Pataki Tiles (Pataki Mátyás keramikus művész) csempemanufaktúrájába, aki Angliába és Toszkánába szállítja világhírű alkotásait.

Ebben a baráti hangulatban, délidőben a magunkkal hozott ebédünket is a színes virágok közelében fogyaszthatjuk el. Akik szeretnék megkóstolni a helyi finomságokat, azokat a szőregi főtéren található ínycsiklandó illatokkal a sütödések várják!

Ebéd után újabb érdekességek várnak a kirándulás résztvevőire. Délután egy szőregi magánkertet látogatunk meg, melyet a tulajdonos kitűnő érzéke tett otthonossá, hangulatossá, vendégcsalogatóvá. Megtekintjük a vágott rózsa- és virágkötészeti kiállítást. A rózsakiállításon vázákban kiállított több ezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. Ezt követően megtekintjük a díszfaiskolák vásárlással egybekötött bemutatóját, id. Kanalas István fafaragó művész életművét bemutató kiállítást, a Rózsaszobát, a Márk Gergely magyar rózsanemesítő munkásságáról készült filmet. Ezután kezdetét is veszi a Szőregi Rózsaünnep fő látványossága, a karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A közel félszáz jármű mellet gyalogosok, görkorcsolyások és biciklisek is részesei az ünnepi menetnek.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Ellátás: önellátás

Részvételi díj: 4.900 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.31.