Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Törcsvári Drakula-kastély

Törcsvári Drakula-kastély

2018. június 28-július 1. (4 nap/3 éjszaka)

 

 

Drakula kastélya- Ceaușescu palotája- Brassó

Drakula nevét hallva manapság valószínűleg rögtön az Alkonyat-széria vagy más modern vámpírfilmek egy-egy emlékezetes jelenete jut eszünkbe. Hogy borzongató falai között mik történtek, nem bizonyítottak, de az tény, hogy Európa 3. legszebb mesebeli kastélyában járunk, az erdélyi Törcsvárra kalauzoljuk Önöket!

 

1.nap:

Éjfél után nem sokkal indulunkNagykőrös –Kecskemét- Békéscsaba – Gyula – Déva – Brassó útvonalon. Útközben kis fotószünetet tartunk Déván, majd a Tündérvölgyben, - mely a Fogarasi havasok északi lábánál fekvő Felsőporumban található - Vasileék birtokán piknikezünk. Mesébe illő tündér kastélyát és környezetét még Hófehérke is megirigyelte volna. A szállásunk és a vacsora Brassó környékén lesz.

2.nap:

Reggeli után, a Törcsvárhoz megyünk busszal, amelyet „Drakula kastélyaként” emlegetnek. A kastély I.Lajos magyar királynak köszönhető, aki 1377-ben rendelte el a megépítését. Királyok és királynők lakták, de Drakula gróf talán csak néhány alkalommal tartózkodott itt. Visszaindulva Barcarozsnyón állunk meg, ahol Erdély egyik legnagyobb várát látogatjuk meg, mely 150 méter magas sziklán trónolva vigyázza a környéket. Igazi középkori időutazásban lesz részünk! A szász lakosság által épített és kisebb városnyira kibővített vár a középkorban a környék szinte teljes népességének otthont tudott adni vész esetén. Tovább indulva Brassó felé útba ejtjük Brassó Pojánát, ahol egy kabinnal felmegyünk a Keresztény havasra.

3.nap:

Reggeli után a Tömösi-hágón keresztül haladva a Prahova völgyén érkezünk a híres Peles kastélyhoz Szinajára. A kastély I. Károly király nyári rezidenciája volt, majd Ceaușescu palotája. Látogatást teszünk a pazarul berendezett kastélyban. Ha időnk (és az időjárás) úgy engedi a Bucsecsre is felmegyünk felvonó segítségével. A kirándulásunkat Brassó belvárosi sétájával fejezzük be. A panzióban vacsorával várnak bennünket.

4.nap:

Reggeli után, indulás: Négyfalu –Brassó – Argyasudvarhely – Nagyszeben – Békéscsaba-Nagkőrös útvonalon.Útközben a  Fogarason felkapaszkodva megállunk a Bálea-tónál (2000 m). Útközben megvacsorázunk Nagyszebenben. Hazaérkezés az éjszakai órákban.

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Szállás: panzióban, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli

Vacsora felár: kb. 8.500 Ft/fő/3 alkalom

A részvételi díj: 49.900 Ft

Törzsutas vagy előfoglalási kedvezmény 03.31-ig: 45.900 Ft

Belépők: kb. 120 RON

Biztosítás: 2.260 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.02.01.