Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Túzokdürgés

Dévaványai túzokdürgés

 

2020. április 25.
 

Bartus Gyöngyi idegenvezetővel

 
 

 

 
Az egyik legszebb magyar természeti csoda
 
Az alföldi rónák csodája a túzok dürgés. Ezt a titokzatos és bonyolult násztáncot szeretnénk meglesni kirándulásunk alatt. Magyarország leglátványosabb állati attrakciója ez. A peckesen lépegető kakas tavaszi alakváltozása egy kibomló fehér rózsa formáját idézi. Bajusztollai az égnek merednek, torokzacskója megtelik levegővel, s kivillan kékeslila nyakbőre is. A Körös Maros Nemzeti Parkban járunk kiránduló napunkon. Felkeressük a Túzokvédelmi Látogatóközpontot, ahol helyi vezetőink bemutatják e különleges tájat, munkájukat, múzeumukat, és segítségünkre lesznek, hogy kilátóból nézhessük a túzokok táncát. Napunk során ellátogatunk Gyomaendrődre, mely a Hármas-Körös bal partján fekszik. A települést 16 holtág szeli át. Ez Békés megye legszebb vízpartja. Itt fogunk ebédelni. Megnézzük a Kner Nyomdaipari Múzeumát is, melyet a könyvkötészeti- és nyomdagépek tesznek szemléletessé. Figyelem: az időpont a természeti jelenség miatt +/- egy héttel eltolódhat.
 
 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét

Részvételi díj: 7.900 Ft

Törzsutas és előfoglalási kedvezmény 2020.03.31-ig: 500 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Az utolsó módosítás dátuma: 2020.01.25.