Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Vácrátóti tulipánok

Vácrátóti tulipánok

2018. április 14.

 

 

50.000 tulipán a Vácrátóti Arborétumban

Reggeli órákban indulunk kirándulásunkra, Vácrátótra, az ország legnagyobb botanikus kertjébe, mely egyben műemlék és természetvédelem alatt álló, kiemelkedően gazdag élőnövény-gyűjtemény is. Áprilisban több mint ötvenezer tulipán pompázik itt. Ez Magyarország legnagyobb tulipánföldje. A különböző fajtacsoportok közel 40 fajtáját ültették el és azok más-más környezeti adottságokkal rendelkező területekre kerültek (naposabb, árnyékosabb). A virágzás folyamatosan zajlik. Bár az időjárás függvénye, hogy meddig pompáznak, de egy biztos: a kései virágzásúakról nem fogunk lemaradni.

Szakvezetővel járjuk be a kertet, aki bemutatja az egyedülálló fa- és cserjefajokat, a Trópusi- és pálmaház, szépséges gyűjteményét, a kaktusz-és pozsgás házat, az Évelő-, sziklakerti és botanikai hagymás-gumós növénygyűjteményt is. Sejtelmes és eldugott sétautak teszik még romantikusabbá az itt töltött időt. Közben ebédelés lehetősége (fakultatív). Délután hazaútban megállunk a fóti Károlyi kastélynál, sétálunk a gyönyörű angolparkjában. 1840-ben Ybl Miklós tervei alapján alakítják ki pompás küllemét. A szépen felújított kastélyt jelenleg is a Károlyi család, Károlyi László gróf családja lakja. Magyarország egyik legszebb klasszicista kastélya ez, melyben elegáns étterem is működik.

Hazaérkezésünk a kora esti órákban várható. 

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Ellátás: önellátás

Ebéd: fakultatív kb.1.500 Ft

Részvételi díj: 6.500 Ft belépővel

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.30.