Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

velence-karneval

Velencei Karnevál 2018 - Non Stop 

 

2018. február 9-11.

 

Szórakozzon Európa legnagyobb kosztümös rendezvényén a Velencei karnevál programjain!

 

"Ezen a napon a város apraja nagyja csónakra, bárkára, tutajokra száll és egész nap illetve éjszaka ott tartózkodik. Mindenki a vízen ebédel és vacsorázik, állandó zeneszó kísérete mellett. A szórakozás minden formája előfordul, még a tűzijátékokat is beleértve. A hajnalt is a vízen kell megérni, mert aki a „redentore hajnalán” az Adria vizével vetett magára keresztet, az egész évre mentesül a betegségektől.
Az egészhez a tengeren úszó furcsa meseváros márványkövei és palotái adják a díszletet. – Dante"
 
 
 
 

PROGRAM

1. nap: esti indulás Olaszországba

Indulás Nagykőrösről az Autóbusz pályaudvarról kb. 20.00 órakor. Folyamatosan  utazunk, kis pihenőkkel. A pihenőhelyeken étkezési, kávézási lehetőség lesz.

 

2.nap: Hajózás Velence lagunáin - Muránói üveggyár látogatás-

Érkezés a  reggeli órákban a  Punta di Sabbione-i  kikötőbe. Innen Utasainkat bérelt hajóval visszük a város, a kikötő és a szigetek között. Így lehetőség van a csoport összetartására, a tengeren történő folyamatos utastájékoztatásra, idegenvezetésre, biztonságos közlekedésre. Velencét a hajóról megpillantani lenyűgöző élmény kínál. Gyalogos városnézés Velencében . Sétánkat a Schiavoni rakparton kezdjük... Museo Storico Navale - Il Gesú - San Zaccaria - Börtön - Sóhajok hídja - Dózse Palota - Nemzeti Könyvtár - Campaníle - San Marco Bazilika - Torre dell'Orologio - Mercerie - Goldoni szobra - Rialto - SS. Giovanni e Paolo - Colleoni szobra - Scuola San Marco - Fenice.

Délután a karnevál megnyitója a Szent Márk téren, a továbbiakban szabad program..

Fakultatív programajánlatunk: a Muranoi üveggyár megtekintése 13 h tól indul a Hotel Gabrielli elől. Csoportunkat külön hajóval visszük Velencétől 1,5 km re található Muráno szigetére, amellyel az utazás 45- 45 percet vesz igénybe. A különjáratú hajó óriási előnye, hogy nem a zsúfolt, kényelmetlen menetrendszerinti bárkákat, hanem a modern, teraszos, panorámás charterhajót vesszük igénybe, amelyről tiszta időben látható az Alpok hegyvonulata, a Velencét körülvevő szigetek többsége és a Marco Polo repülőtér is.

A Muránói kikötés után megtekintjük az egyik legrégebbik üveggyárat, ahol az üvegfúvás mesterségébe nyerhetünk bepillantást. A bemutató után lehetőség van vásárlásra is. Alkudni ne felejtsünk el! Az üveggyár után lehetőség nyílik egy rövid sétára a szigeten, ahol akár a sziget leghíresebb épületét a Basilica Santa Maria e Donato is megtekinthetjük.

Visszaérkezve részvétel a karneválon. Este indulunk vissza bérelt hajónkkal  az autóbuszunkhoz.

Hazautazásunk alatt megállunk Trojane-ban ahol egy kis étkezési lehetőség adódik. Található itt egy hotel, aminek  a neve Hotel Trojane. De nem ez a fő érdekessége, hanem a fánk. Az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral készül, nem olyan gyári kemény édes tömbbel, hanem igazi, házi baracklekvárral. A fánk szlovén neve krofi.

3.nap: Kora reggel érkezünk haza.   

 

Viva Venezia! Ciao Venezia! - KATT!

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Ellátás: önellátás

Idegenvezetés, csoportkísérés az utazás alatt.

                     

Részvételi díj:   13.900Ft     

Biztosítás:  1.695Ft

Muránó kirándulás hajóval 15,00 € helyszínen fizetendő

Behajtási illetékek, hajójegy költsége összesen: 35,00 EUR / fő      

 

 

                          

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017.12 22.