Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Vértes, Gerecse, Tata

Vértes, Gerecse, Tata

2018. október 13.

 

 

Kényelmesen, a reggeli órákban indulunk kirándulásunkra, amely 3 tájegységet és Tata városának élményét kínálja. Kis pihenőt tartunk a Velencei-tó partján, majd a Velencei hegységen át a Móri-árok felé vesszük az irányt. Rövidesen a természeti szépségekben gazdag Vértes hegységben vagyunk. A borairól méltán híres Mór városa ideális kiindulási pont lesz a hegység felfedezéséhez. Kis városnézés, tízórai és borozgatás után továbbállunk, mert a Vértesben egy igazi unikumot fogunk felfedezni. Ez a rendkívül egyedi látványosság a gánti bauxit bánya nemcsak a Vértes, de egész Magyarország egyik legérdekesebb látnivalója.Az egykori bauxitbánya külszíni fejtése igazi marsbéli táj a Vértes hegységben, Gánt határában. Az Európában is ritkaságnak számító Bauxitföldtani Parkkihagyhatatlan látnivaló.

A kevesek által ismert, de talán legromantikusabb gótikus templomromunkra is a Vértes „vadonában” bukkanunk, Vértesszent-kereszten. 5 perces sétával érjük el, és mint egy látomás, úgy tárul elénk a bencés kolostor pazar látványa. Mívesen faragott kövei igazi művészettörténeti csemegének számítanak. A Vértesben található az impozáns Csókakői és a Gesztesi vár is (utóbbi nem látogatható). Innen Tatára tartunk, de útközben megállunk Bokodon a „lebegő falu” más néven cölöpfalu pazar látványát fotózni. A több,mint 400 ház, mint egy legyező lebeg a Bokodi-tó vizén.

Utolsó állomásunk a királyi város, Tata. Uralkodóink legszívesebben itt töltötték volna minden idejüket, a töröknek pedig hosszú évtizedekig fájt rá a foga. A magyar várak közül Tata ma is lenyűgöző. Az Öreg- és Cseke-tóval, számos forrással, érrel, patakkal büszkélkedő „Élővizek városa” 2010-ben méltán érdemelte ki e nevet. Ebédelünk egy finomat és bebarangoljuk a vár épületét.

Végül leülünk a vár teraszán kialakított kávézóban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Öreg-tóra. Ha kipihentük magunkat, akkor irány Tata angolkertje, amely néhány percre található a vártól. A kert az Esterházyak megbízásából készült a 18. század végén, és mintegy 25 hektáron terül el. Az érdeklődő kedvűek végigsétálhatnak rajta,  a többiek élvezhetik a hely pazar nyugalmát. Innen hazafelé vesszük az irányt. Érkezésünk az esti órákban várható.

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét

Ellátás: önellátás

Fakultatív ebéd: kb. 1.900 Ft 

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

Belépők: kb. 1.400 Ft, nyugdíjas/diák 700 Ft

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.29.