Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Utazás

Zakopane-Dunajeci tutajozás

Zakopane - Dunajeci tutajozás

2018.07.07.

 

 

 

Kora hajnali órákban indulunk élményekben gazdag programunkra. Nagyon szép útvonalon, Donovalyt érintve érkezünk a Tátra fővárosába, Zakopane-ba. A több, mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó hangulatos település olyan, mint egy ékszerdoboz. Helyi idegenvezetőnk nemcsak bemutatja nevezetességeit, egyedi építészetét, de sok érdekességet is megtudhatunk tőle e csodás helyről.  Sétánkat a Fatimai Szent Szűz templománál kezdjük. A templom és a pápai oltár bemutatása után, séta közben a tipikus tátrai faházakat, és az óvárost tekintjük meg. Vásárlási lehetőség a piacon, ahol helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott olcsó bőráruk, ruhaneműk, fából készült termékek stb. kaphatók. A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. A zakopane-i piac végében található a Gubalowka felvonó, mely 1128 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk.   

Délután továbbállunk  a Dunajec folyóhoz, ahol egy lélegzetelállító tutajozáson veszünk részt. A Dunajec folyó festői mészkőszirtek között kanyarog, igazán nagy élményt jelent gyerekeknek, felnőtteknek és az idősebb korosztály is biztonságban érezheti magát a tutajban, gyönyörködhet a meseszép tájban... kb. 500 tutajos segít megismerni és végigcsorogni a folyó kijelölt szakaszán. 3 évig tanulják a tutajozás mesterséget, komoly elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenniük. Leggyönyörűbb szakasza a Dunajec Áttörés. A tutajról leszállva, a kikötőben a hangulatos Medvecku étteremben egy finom estebédet fogyasztunk el (fakultatív). Hazaérkezésünk a késő éjjeli órákban várható.

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállóhelyek: Nagykőrös, Kecskemét, Cegléd

Ellátás: önellátás

Fakultatív estebéd: kb. 50 €

Részvételi díj: 12.900 Ft 

Törzsutasoknak és előfoglalóknak  03.31-ig  5 % kedvezmény

Belépők: Gubalowka, tutajozás: kb. 85 Zloty

Biztosítás: 660 Ft

 

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.31.