Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Infó vonal +3630/575-8000

CountryTours ikon

Country Tours

Szabadságán legyen szabad!

Zengő 2020

A Zengő lábánál

Pécsvárad és Zengővárkony

2020. június 14. (vasárnap)

ÚJ IDŐPONT: 2020. július 19. vasárnap

Molnár Attilával, 2018. év idegenvezetőjével

 

 

 

Lélekemelő utunkon megismerjük a pécsváradi várat, mely a magyar államalapítás egyik emlékhelye. Az itteni monostor első apátja az egyházszervező bencés szerzetes, Asztrik volt, aki elhozta a koronát Rómából első királyunknak. A vár, a monostori múzeum, a középkori főtér megtekintése után, a híres szelídgesztenyés úton áthaladva érkezünk a mesés kis faluba, Zengővárkonyra. A Míves Tojás Múzeum népi iparművészeti kincs. Különleges darabjai közé tartoznak az úgynevezett utaveszett, a hucul mintás, a karcolt, a bőcsi írott, a viaszlevonatos, a temperával festett, a patkolt, a mag- és szalmarátétes és egyebek mellett a dróttal díszített tojások is.  A Szalma-Kincs-Tár Muzeális Gyűjtemény 27 ország szalmafonó művészetébe enged bepillantást. A kiállított művészeti alkotásokon keresztül a népek rejtett kultúráját és az alkotók művészi kreativitását fedi fel, mely látogatói számára különleges élmény! Vásárlási lehetőség. Megebédelünk, majd látogatást teszünk a gazdag történelmi múlttal rendelkező bájos Mecseknádasdon is. (Szent István-kápolna a XIII. századból, iparművészeti alkotások).

 

 

 

Utazás: luxus kivitelű autóbusszal

Felszállási lehetőség: Nagykőrös, Kecskemét, illetve Budapest 

Részvételi díj: 8.900 Ft/fő

Szalma-Kincs-Tár belépő: 250 Ft csoportos/nyugdíjas, pedagógus

Míves Tojás Gyűjtemény:  Felnőtt: 800 Ft, nyugdíjas, diák: 500 Ft

Ebéd: kb 1.500 Ft

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet, előre nem látható okok miatt változhat!

 

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát az iroda fenntartja. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A belépők a helyszínen fizetendők.

A kedvezményes jegyek igénybevételéhez minden esetben szükséges a jogosultság igazolása! (gyerek: útlevél; diák: diákigazolvány, nyugdíjas: nyugdíjas igazolvány)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2020.03.02.